Кошик
Корзина
Ваш кошик порожній.

Ми тут

My status Живой Журнал

Бліц опитування
Чи маєте ви бажання отримати страви у коробочці chaina box?
 
Новини Статті Як правильно їсти
Рейтинг Користувача: / 11
НайгіршеНайкраще 

 

 

   Їжу слід приймати тільки тоді, коли цього хочеться. Що б відрізнити істинний голод від неправдивого, слід глибоко вдихнути і затримати дихання на max. можливий час. Якщо через 1-2 хвилини після видиху відчуття голоду пройшло, то голод був неправдивим і приймати їжу не варто.

 

   Їжу не можна приймати при поганому настрої, після охолодження або перегрівання, під час гострих захворювань. Спочатку слід заспокоїтися, відпочити, а потім сідати за стіл. Не слід під час їжі розмовляти, вирішувати справи.

  

   Не можна поспішати і проковтувати їжу не прожовувавши, в цьому випадку виключається перший етап травлення - обробка їжі ферментами слини. Відомі рекомендації йогів - жувати їжу до 30-60 разів, тоді можна наїстись " 8 ложками рису ". Ковтаючи їжу, людина вимушена з'їдати значно більший об'єм їжі, поки не настане почуття насичення.

 

   Через зуби проходять акупунктурні канали, у тому числі і канал жовчного міхура. При тривалому пережовуванні відбувається інтенсифікація роботи жовчного міхура, що сприяє переробці важкої, жирної їжі.

 

   Китайська культура є однією з небагатьох, де немає специфічних харчових обмежень і заборон. Китайці їдять практично усе. Уміння користуватися достатком природи і отримувати вигоду зі всіляких їстівних речовин є характерною рисою китайської кулінарії.

 

   Китайці досягають чудової енергетичної рівноваги у своїх рецептах без підрахунку грамів і детального аналізу енергетичної цінності інгредієнтів, якому приділяється така велика і часто незаслужена увага на заході. Акцент робиться на внутрішній суті блюда, що визначає його місце в енергетичному спектрі. Слово "дієта" в сенсі особливого режиму харчування для позбавлення від зайвої ваги просто не існує в китайській мові. Філософія китайської кухні свідчить, що, споживаючи різноманітні продукти відповідно до принципів контрасту і рівноваги, можна природним чином живити свою енергію і підтримувати міцне здоров'я.

 

  Їжа містить теплі (Янь) і холодні (Инь) урівноважуючі елементи. Це відповідає теплому, холодному і урівноваженому стану людини. У давньосхідній медицині вважається, що їжа може робити те, що зігріває (стимулюючі) і охолоджує (пригноблюючі функції) дії на організм.

 

   Наприклад, гострі запальні захворювання (Янь) лікують охолоджувальною їжею (Інь); загальну слабкість, перевтому (Інь) лікують зігріваючою їжею (Янь).

 

   Філософія Сходу вчить, що немає у цьому світі нічого, що не було б -  або Інь, або Янь. Згідно цієї теорії, їжа Інь охолоджує тіло, робить його м'яким і слабким. Якщо її дуже багато вводиться в організм, тоді з'являється стомлюваність. Людина втрачає апетит, рухи його сповільнюються, з'являється замкнутість, мовчазність.

 

  Їжа Янь, навпаки, зігріває тіло, робить його твердим, рухи прискорюються, зменшується потреба уві сні. Якщо такої їжі споживається в надлишку, то виникає відчуття напруженості, роздратованості, яка з часом переходить в агресивність. Наступне важливе питання, це поєднання видів харчової енергії або іншими словами несполучуваність харчових продуктів.

 

м'ясо, риба - фрукти, хліб, крупи;

бульйони - сухофрукти, цукор, чай, компот, варення; 

яйця - овочі (окрім картоплі);

баклажани, гриби - картопля; 

бобові - соки, ягоди, мед;

соєвий сир - мед;

баранина - кавун;

молочні продукти, диня - ні з чим несумісні;

Рослини багаті білками: соя, квасоля, горох, гриби, горіхи, насіння не сумісне з солодкими фруктами і ягодами.

Груші, абрикоси, виноград, персики не сумісні з овочами.

Рослини багаті крохмалем не сумісні з кислими фруктами і ягодами : лимони, смородина, сливи.

Ось далеко не повний перелік того, що корисніше не поєднувати.