Кошик
Корзина
Ваш кошик порожній.

Ми тут

My status Живой Журнал

Бліц опитування
Чи маєте ви бажання отримати страви у коробочці chaina box?
 
Новини Статті WOK - основа азіатської кулінарії
Рейтинг Користувача: / 8
НайгіршеНайкраще 

ST-C01-32

 

     Вок - це унікальна китайська глибока сковорода зі значно опуклим маленьким дном. Сковорода Вок пропагує здоровий спосіб життя, - чому, запитаєте Ви?  Уся справа в її конічній конструкції - продукти постійно спрямовуються до джерела жару, завдяки чому готуються за лічені хвилини. Швидке приготування у Вок дає можливість зберегти усі вітаміни і корисні речовини в їжі. Головною умовою при готуванні у Вок служить постійне помішування продуктів, які нарізані як можна меншими шматочками. Постійне переміщення продуктів дає можливість готувати з мінімальною кількістю рослинний олії, - блюда виходять менш жирні.

     Найприємніше, що до посуду Вок не треба звикати тривало та виснажливо. Нарізувати овочі так само, як і у більш традиційний посуд: те, що готується триваліше - кинути першим, що швидше - останнім. Саме так інгредієнти будуть хрусткими і ароматними.

 

14_G_1271420358772    

  Проте Вок - це не лише сковорода. Вок - це дивовижний китайський казанок, в якому без зусиль можна приготувати, що душа побажає. Казанки Вок все частіше можна зустріти з нержавіючої сталі, міді або навіть алюмінію. Раніше Вок виготовляли виключно з чавуну, але у наш час, зрозуміло, це нелогічно. Окрім матеріалу Вок з часом також трансформувалася і конструкція казанка - дно тепер в основному плоске, а якщо і опукле, як описувалося вище про сковороду, то до казанка додається спеціальна підставка, що забезпечує зручне використання на на конфорці.

 

 

    Зараз випускають безліч казанків Вок з антипригарним покриттям. Оскільки усі блюда у Вок готуються при дуже високих температурах, а це у свою чергу безповоротно зіпсує антипригарне покриття, ми Вам не рекомендуємо купувати такі сковороди. Вок може бути виготовлений з алюмінію, нержавіючої сталі, чавуну, лудженої міді. Посуд з тонкої сталі з покриттям і з алюмінію вважається гіршим варіантом, такий вок підходить лише для нечастих "кухонних балощів", хоча ціна його досить висока. Мідний вок з покриттям з олова дуже хороший, але дорожче, це посуд для майстра або захопленої кулінарією людини. Такий вок вимагає особливого підходу. Новачкам в кулінарії можна порекомендувати вок із сталі або чавуну. Сталевий вок універсальний, відносно дешевий, вимагає мінімального догляду і може прощати новачкам деякі "вільності". Чавунний вок добре тримає тепло, підходить для багаторазового обжарювання або обсмажування великої кількості їжі невеликими порціями.

stir_fry._in_wok

 

 

    Отже, казанок Вок вже стоїть на кухонному столі. Як же до нього підступитися, запитаєте Ви? Для початку його слід розжарити, заздалегідь помивши миючим засобом. Прогрівання нового посуду Вок допоможе запобігти появі іржі. Потім слід провести обов'язкову процедуру підготовки казанка Вок до використання - наносити на усю внутрішню поверхню олію і промочувати його рушником до тих пір, поки на рушнику перестануть залишатися брудні маслянисті сліди. Олію можна використати будь-яку, головне якісну, краще - спеціальне китайське масло.

 

 

    Казанок Вок - це ідеальна місткість для приготування здорової їжі! А смажити в такому казанку на розжареній олії - це зовсім ціле мистецтво. Смаження на розжареному вогні - традиційний спосіб приготування безлічі блюд у китайців - дрібно порізані овочі, пару ложок олії плюс сильний вогонь.

 

 

    Кулінарний шедевр готовий, пора б привести Вок до ладу! Для цього слід ретельно помити казанок з чистячою побутовою хімією, або, як беззастережна альтернатива - нешкідливими засобами, обполіскують гарячою водою, витирають і, увага, змащують зсередини олією.  

 

 

  І запам'ятаєте таку істину посуду Вок - якщо вона чорніє з часом, значить, Ви її використовували правильно.

Wok_A_cmyk