Кошик
Корзина
Ваш кошик порожній.

Ми тут

My status Живой Журнал

Бліц опитування
Чи маєте ви бажання отримати страви у коробочці chaina box?
 
Новини Статті Знайомимся- китайська кухня!!!
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

   У китайській кухні кожен може знайти для себе те, чого йому в даний момент хочеться. Китайська кухня складається з декількох основних компонентів, які завжди дрібно порізані і майстерно приготовані. Варіанти комбінацій 30 або 40 компонентів дають можливість приготувати тисячі блюд. І послідовність блюд там інша, чим у нас. Супи подаються як проміжне блюдо або на закінчення трапези. Окремі блюда подаються не одне після іншого, а усе відразу, як це було прийнято в Європі в середні віки.

   Складання індивідуального меню теж вимагає чималого мистецтва, тому що одні блюда стимулюють письменницьку діяльність, складання віршів або красномовство, інші - діють заспокійливо або активізують еротичний потяг. При цьому надзвичайно важлива послідовність блюд, що споживаються, щоб уникнути неприємних наслідків для організму або поганих сновидінь.

   При повсякденному споживанні, коли обід і вечеря мають приблизно однакове значення, десерт, як правило, не подається. Солодкі блюда і компоти або свіжі фрукти рідко виконують роль десерту, вони швидше входять до складу основної частини меню. Звичаю подавати напої до їжі, як прийнято в Європі, в Китаї по суті немає, зате по ходу застілля тут випивають багато чаю.

  У Китаї п'ють рисове вино або рисову горілку, але великого захоплення алкоголем в Китаї ніколи не було. Існують тут і різні регіональні кухні. На півночі поширені блюда, які уперше виникли в пекінському середовищі і колись подавалися в імператорському палаці або у будинках високопоставлених чиновників, учених. Узагальнено її ще називають "мандаринська кухня".

   Гострі овочеві композиції змішуються з декількома сортами м'яса, або капуста і гриби - з кисло-солодкими м'ясними стравами. Дуже люблять тут блюда з качок, наприклад, КАЧКУ  ПО-ПЕКИНСКИ. У західній провінції Сичуань жителі віддають перевага гострим блюдам, в провінції Гуандун - блюдам з морепродуктів. І якраз завдяки цим принциповим відмінностям в смаках, гурмани мають багату палітру чудових рецептів, які має в розпорядженні китайська кухня.